У День Незалежності України не забудьте подякувати Богові і людям за все, що у вас є. І, звичайно, попросити та пом'янути.

У День Незалежності пропоную вільний переказ Декалогу (десяти заповідей).

1. Господь Бог створив нас вільними і благословив незалежність України. Українець – це вільна людина, яка захищає незалежність своєї Держави.

2. Українець вірить в Бога і в Богом дану Україну. Навіть живучи поза Україною, Українець залишається Українцем. Українець дякує Богові за все.

3. Українець любить Україну не тільки на словах. Любов до України втілюється у справах. Українець жертовно служить Україні і ближньому.

4. Українці різних релігій і конфесій поважають віру, свята і святині один одного, спільно святкують День Незалежності України і разом моляться за Україну, дякуючи Богові.

5. Українці знають історію України, шанують своїх пращурів і батьків, виховують дітей. Україна - це народ, сплетений родинами з роду в рід.

6. Українці не вбивають один одного, конфлікти вирішують в діалозі: враховуючи позиції один одного, знаходять спільне рішення.

7. Українці не зраджують Бога, Україну і один одного.

8. Українці не крадуть. Українці чесно працюють і справедливо розподіляють напрацьоване.

9. Українці не брешуть. Українці мудрі і правдиві.

10. Українці не бажають чужого і не заздрять. Українці не віддадуть свого загарбнику, але поділяться останнім із нужденним.

Як йдеться у другій заповіді, Українець дякує Богові за все. І сьогодні, в День Незалежності України, варто не забути подякувати Богові і людям.

Подякувати Богові за те, що ми маємо свою Державу. Подякувати Богові, що Він рясно благословив нашу землю плодами, а наш народ – талантами. Подякувати і за допомогу, і за випробування.

Подякувати захисникам нашої Батьківщини, а також всім, хто працює для спільного блага – лікарям і вчителям, хліборобам і шахтарям, комунальникам і рятувальникам, державним службовцям і роботодавцям. А також нашим батькам, які нас народили, та пенсіонерам, що працювали до нас.

І, звичайно, попросити. Попросити у Бога миру і злагоди, любові і терпіння, здоров'я і добробуту.

А також пом'янути. Пом'янути усіх борців за Свободу, Волю і Незалежність України, які протягом століть і сьогодні пожертвували своїм життям заради нашого життя і життя майбутніх поколінь народу України.

Слава Богу і Слава Україні!

Тsn.ua

Теги: