Приклад мракобісся

Написав недавно один викладач УКУ про банкноти євро:

«Зверніть увагу на дизайн банкноти 20 Євро. Він – більш ніж промовистий. П’ятикутна зірка Астарти, вона ж – «маґен Шломо» («щит Соломона») - над стрілчастими ґотичними вікнами католицьких храмів: щоби показати, хто кого переміг... А на звороті – Європа в зашморгу таких зірок, сирічь – масонських лож...»

Там більшість народу в коментарях, зі мною включно, відповіла, що це просто маячня.

 Автор чомусь вибрав лише 20-єврову банкноту, де «готичні вітражі церков». Але ж ті зірки є на всіх банкнотах, розміщені на фоні європейської архітектури, починаючи від античної і закінчуючи сучасною, та на фоні мостів також з різних епох з другої сторони.

 Я навіть привів посилання, що початково автор проекту прапору ЄС, пропонуючи 12 зірок на синьому фоні, надихався Книгою Об’явлення Йоана Богослова, і ті 12 зірок означали вінець на голові Богородиці...

 На що почув у відповідь від автора посту щось у стилі «невчені пси господні» (тобто домініканці), «не вмієте читати», «я був про вас вищої думки», а на кінець автор запостив свою статтю про «розкладаючийся і здеморалізованих Захід». Потім ще поспівчував мені: «Коли сліпий сліпого веде, обидва впадуть у яму. Співчуваю вірянам, для котрих Ви душпастирюєте».

 Ну і до всього, видалив мене з друзів...

 Якщо людина, професор, з таким мракобіссям у голові (навіть якщо поза лекціями, але все-таки публічно) викладає в УКУ, то мені просто шкода його студентів, а одночасно і репутації такого шанованого католицького закладу.

 P.S. Взагалі-то, це допис – не узагальнення про «все УКУ», лише наголошення на тому, що такі винятки там є. Але цей виняток може, на жаль, кинути тінь на весь УКУ. Проте, мудрі люди на такі узагальнення не поведуться. Цей пост був саме на захист УКУ, а не на дискредитацію.

А моє переконання, що цей приклад – один з рідкісних винятків на УКУ береться звідти, бо майже всіх інших, кого звідти знаю – це нормальні і солідні викладачі, з адекватними поглядами. І так, УКУ – один з кращих вишів України!

Risu.org.ua

Теги: