Тому, хто молиться, відкриваються таємниці. Навіть таємниця оновлення та мироточення ікон, – говорять священнослужителі. У селі Соколове Зміївського району, в парафії Успіння Пресвятої Богородиці відбулася єпархіальна проща на честь Хрещення Руси -України до ікони Христа Вседержителя. Вона протягом останнього року оновлюється і мироточить.

Хресну ходу селом очолив Митрополит Київський і всієї України Макарій, Предстоятель української автокефальної православної церкви. У молитовному заході взяли участь мешканці не лише Соколового, а й сусідніх сіл, жителі Харкова та гості із Полтавщини. Прощі із святинями в руках нині необхідні для того, аби об’єднати громаду в духовній боротьбі проти нав’язування ворогом несправжніх цінностей, – говорять і віряни, і священнослужителі.

Блаженнійший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ

Не тільки ходити, ікони носити. А у подорожі молитися, щоб милосердний Господь, Пресвята Богородиця зглянулися і допомогли позбутися тої путінської навали. Нашестя, через яке гинуть наші. І війни немає. не об’являють, але кожного дня то поранені, то вбиті.


Всього учасників Хресної ходи налічувалося близько ста. Зі слів вірян, Ікону «Христа Вседержителя» до храму Успіння Пресвятої Богородиці в Соколовому приніс 3 роки тому Сергій Федота, якому вона дісталась від бабусі. Зображення було настільки темне, що неможливо було розібрати, хто із святих на ній зображений. Із зими минулого року ікона поступово стала оновлюватися. За тим, як барви на ній ставали яскравішими, спостерігала вірянка Наталія, яка приїздить до Соколового, аби помолитися біля святині.

Наталія, парафіянка з с. Куликове (Харківсько-Полтавська єпархія)

Ми бачили цю ікону, на ній було саме обличчя, лик Ісуса Христа. Все було темне, чорне, пошкрябане. Звичайна дерев’яшка. За рік її не впізнати. Повністю появилося сяйво, повністю прописалися риси обличчя. Тому, що коли ми раніш були, була 1 сторона більше прописана, а тепер вона повністю обновилася.

 
Саме по собі оновлення ікони Христа Вседержителя- то велике чудо, – кажуть священнослужителі. Предстоятель Української автокефальної православної церкви відзначив, що оновлення ікони та її мироточення- то таємниця Господня. Тож жоден богослов напевно не може сказати, чому так відбувається. Блаженнійший митрополит Макарій припустив, чому вона почала оновлюватися та замироточила саме тут, на Харківщині.

Блаженнійший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ

Можна допустити, що в знак того, що ця земля, люди не допустили кровопролиття на цій благословенній землі. В знак цього ця ікона і мироточить.

 
Настоятель храму в селі Соколове, а також парафіяни розповіли, що останнім часом хворі отримують зцілення, молячись біля ікони Господа Вседержителя.

Лідія Бехун, парафіянка

Я ногу поламала, і оці іконочки зробили маленькі, я приложила їх до цієї ікони. Додому прийшла, молитву прочитала, поклала на ногу. Встала утром і пішла. Я ходила місяця 2 без палки. Отак мені пособив Господь. І по сьогоднішній день.


Протоієрей Станіслав Аштраф’ян, настоятель Св.-Успенського храму с. Соколове УАПЦ

Приїжджала делегація з Київського патріархату. І одна жіночка стояла тут на молитві, у неї були дуже великі болі в грудях. Вона притулила цю копію іконки до себе і молилася. І Господь її зцілив від цих болів. І таких випадків багато, ми не ведемо часопису цього.

28-го серпня – Свято Успіння Пресвятої Богородиці. Воно є храмовим для вірян храму Успіння Пресвятої Богородиці в селі Соколовому. Тож тут очікують прочан, які приїдуть поклонитися іконі Господа Вседержителя.

Оtb.com.ua

Теги: