Дружина Президента України Людмила Янукович у Луганську взяла участь у врученні дипломів першим випускникам Луганського богословського університету і стала співголовою його опікунської ради. Про це повідомили в прес-службі Луганської обласної ради. 

Крім неї, у заході взяли участь голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов, голова обласної ради Валерій Голенко, його заступник Юрій Хунов, ректори луганських вузів Валентина Ткаченко, Олександр Голубенко, Віталій Комарницький. 

Вони привітали випускників із знаменною подією в їхньому житті, а викладачів Луганського богословського університету на честь Архистратига Михаїла  – з першим випуском бакалаврів. 

"У нас навчаються представники різних єпархій, не тільки з України. Є з Москви, з Пітера, навіть з Ізраїлю. Туди ж наші випускники і повернуться, отримавши дипломи", – зазначив ректор вузу протоєрей Володимир Конончук. 

У цей же день привітали з присвоєнням вченого ступеня "доктор богослов'я" протоєрея Олега Кислого і Віктора Нікуліна, а також назвали тих, кого рада вузу обрала почесними співголовами опікунської ради. Ними стали Людмила Янукович, Олександр Єфремов, Валерій Голенко. 

Людмила Олександрівна зізналася, що рада бути в Луганську в такий урочистий день: "Мені дуже сподобався Свято-Володимирський собор. Чудово співали випускники регентського відділення. А те, що мене включили до опікунської ради університету, сподіваюся, дозволить мені надалі бувати тут частіше". 

Глава Луганської облради зазначив: "Сьогодні визначна подія не тільки в житті тих людей, хто отримує дипломи, але і в житті всього нашого суспільства. Оскільки з цього дня професіонали, збагачені знаннями, твердою вірою і щирим прагненням служити множенню добра, вийдуть до земляків, в народ, щоб робити людей поруч і наш світ в цілому кращими. І цьому можна тільки радіти. Церква століттями накопичувала освітні традиції. І, на щастя, разом з Луганською єпархією ми зробили все, щоб цей досвід не тільки знайшов застосування в новому часі, але і продовжився в ньому ". 


Створювати умови для співпраці між духовними і світськими вузами пообіцяв Олександр Єфремов. А керівники луганських вишів вирішили показати приклад: тут же ректор Східноукраїнського національного університету Олександр Голубенко та ректор Луганського богословського університету Володимир Конончук підписали договір про співпрацю, повідомляє РІСУ з посиланням на Комментарии.
<a href="https://risu.org.ua">Джерело публікації: risu.org.ua</a>

Теги: