Зібрання, яке сільський голова Михайло Юрчишин позиціонував, як збір села, за оцінкою місцевої громади УПЦ (МП), виявилося маніпулятивним: багато учасників, які приймали рішення щодо переведення парафії , не тільки не були її парафіянами, але навіть не проживають у селі.

«На відео, яке виклали самі ж організатори, видно, що ті, хто піднімає руки, не являються жителями села Острівець. Ми знаємо, що людей привезли з області. Вони кажуть, що було близько 70-ти осіб, але на цьому відео прекрасно видно що людей насправді було менше, можна навіть порахувати. При цьому місцевих було не більше 10-ти, та й то не всі голосували за їхні рішення», — зазначив настоятель храму протоієрей Миколай Богаченко.

Священик розповів, що на цих зборах була прийнята резолюція, згідно якої він разом з громадою переходить у Київський Патріархат.

«Про це вони сказали, коли прийшли під храм і просили його відкрити. Звичайно, ми на це не погодилися. В той час, коли було це зібрання, наші парафіяни, жителі села, які кожної неділі, кожного свята приходять в храм, залишилися з нами, священиками, біля храму. Ми молилися читали акафіст Покрови Божої Матері», — підкреслив настоятель.

Тож представники УПЦ КП відслужили молебень біля храму, а потім влаштували коротку перепалку з вірянами. «Вони вирішили все-таки спробувати «образумити» наших парафіян, але  швидко зрозуміли, що їм тут нічого не добитися, й десь за пів години покинули церковний двір», — розповів о. Миколай.

Наступного дня, у неділю, у Свято-Георгівському храмі представниками УПЦ (МП) була, як завжди, відслужена літургія.

Теги: