Український католицький університет (УКУ), за результатами дослідження, піднявся на 34 сходинки в рейтингу (порівняно з 2011 роком) і зараз входить до трійки національних лідерів.

Середній показник результатів ЗНО вступників УКУ виявився найвищим у країні і складає 182,5 бали. Вартість навчання на контракті є теж дуже важливим критерієм, адже дослідження показало: що більша вартість навчання, то якісніші навчальні послуги пропонує університет.

«Ми вирішили рейтингувати ВНЗ (вищий навчальний заклад) за тим, який рівень ЗНО в її студентів. Ми виходили з простої думки: що вищий рейтинг ЗНО в студентів, то вищий рівень ВНЗ... Група першого місця – це Український католицький університет, Національний університет імены Тараса Шевченка і Національний університет «Києво-Могилянська академія». Далі йде група з таких ВНЗ: Університет імені Богомольця, Львівський медичний університет, Київський політехнічний університет, Харківський університет. Є основні три центри освіти – це те, що можна було побачити і в 2011 році. Це Київ, Львів і Харків», – зазначив керівник напрямку журналістики даних сайту Texty.org.ua Анатолій Бондаренко.

Інтерактивну таблицю щодо рейтингу університетів можна переглянути за посиланням https://www.radiosvoboda.org/a/vnz-rate/29012005.html

Цьогоріч Український католицький університет своїм місцем навчання обрали 327 першокурсників, які вступили на 10 бакалаврських програм УКУ. Упродовж останнього року Університет, з одного боку, продовжував активно рости та розвиватися, з іншого – команда докладала зусиль до перегляду, покращення та наповнення новим змістом і якістю процесів, що відбуваються на рівні управління, а також змісту програм. Важливість такого підходу достатньо добре показала вступна кампанія Університету та її результати: кілька абсолютно нових міждисциплінарних програм, таких як етика-політика- економіка (факультет суспільних наук) і бізнес-аналіз (факультет прикладних наук) змогли залучити яскравих вступників.

У загальному 41 відсоток першокурсників бакалаврських програм 2017 року входять до 5 відсотків кращих випускників країни за результатами профільного іспиту ЗНО. А на програмах факультету прикладних наук ця цифра становить  57 відсотків.

Теги: