На головній площі обласного центру лунали молитви за створення єдиної помісної Православної Церкви, за Константинопольського патріарха Варфоломія, за президента України і Верховну Раду і за розпочате діло. Духовенство і миряни просили у Господа напоумлення “наших розділених братів, щоб вони об’єдналися з нами навколо Престолу Київського в єдину Церкву і щоб між усіма нами панувала християнська любов”.

“Нехай єдина помісна Українська Православна Церква буде міцною духовною основою для неподільності Української держави та єдності народу нашого, нехай розвіються вороги його і нехай запанують в нас мир, злагода і єдність”, – молилися священики й миряни.

УПЦ КП та УАПЦ провели спільний молебень за утворення єдиної помісної Церкви

По закінченні молебню до присутніх звернувся архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, ієрарх УПЦ КП. Він наголосив, що єдина помісна Церква – це можливість усвідомити свою єдність з Христом, єдність зі своїм народом та один з одним.

“Господь сьогодні створив такі обставини, що багатолітня боротьба за те, щоб українська держава мала єдину помісну Церкву, Церкву всього українського народу, має шанс на успіх. Сьогодні державна влада на чолі з Президентом України робить усе можливе для того, щоб визнання з боку Вселенського Патріарха, а отже і з боку інших Церков, було отримане. І це перший крок, у результаті якого всі українські церкви, які є православними по духу, прийдуть до єдиної Церкви і до створення не просто української церкви українського народу, а найбільшої православної церкви світу. І тоді ми відчуємо свою силу, благословення Боже і воно буде перебувати на всій нашій українській державі”, – підсумував архієпископ Нестор.

Теги: