"В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України, правоохоронці проводять обшуки за місцем проживання і розміщення майнового комплексу, який належить митрополиту Павлу (Лебедю) ", - зазначили в СБУ.

У Службі безпеки зазначили, що слідчі дії проводять під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області, на виконання доручення слідчого управління ГУ Нацполіції в Київській області.

Наразі слідчі дії тривають, додали в СБУ.

Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло прокоментував обшуки в його будинку в селі Вороньків під Києвом і звинувачення в розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.

"Я хотів би запитати СБУ, яка діє за вказівкою Президента: що таке конфесія? Це коли б я сказав щось в сторону іудеїв, мусульман, католиків, це було б щось інше. Але я з ними дружу і поважаю їх. .. Не шукайте жертву в церкві. Я живу тільки в Києво-Печерській лаврі ", - сказав священнослужитель, якого цитує Lb.ua.


Виступаючи перед журналістами, він сказав, що будинок, де проходив обшук, дійсно значиться на ньому, але, стверджує намісник, він там не був з 2013 року. У 2014 році, заявив Павло, будинок пограбували, звідти винесли п'ять ікон і ящик горілки.

Теги: