У селі Бохоники, що під Вінницею, парафіяни вимушені судитися із місцевим священиком за храм. Також вони нарікають, що батюшка хоча і є офіцером запасу, але занадто шанує Путіна. Якщо в інших селах Вінниччини люди пропонували священикам бути разом з громадою, то у цьому випадку вони категорично проти подальшого служіння отця Олега.  

До «вирішальних» зборів місцевої громади, які відбулися 3 лютого, підготовку у Бохониках розпочали за три тижні. Більше 500 селян підписалися під листом про перехід релігійної громади до ПЦУ.  Більш того, до 80 людей завітали до місцевого священика Олега (Мельника) з пропозицією підтримати їх рішення. Він відмовив, що і недивно.

Як розповіла NaПарижі місцева мешканка Ніна Пшеничнюк, батюшка дуже поважає патріарха РПЦ Кирила та президента Росії В. Путіна. На службах він не скриває це.

    «Пам’ятаю, як одного разу отець Олег у неділю розказував, що під час сну до нього явився Путін, який сказав прочитати парафіянам певну книгу. І він нам її читав. Були і інші випадки», - зазначає жінка.

При цьому місцевий священик, як колишній офіцер, викликався на збори під час введення воєнного стану на Вінниччині. Навіть у камуфляжі приходив до храму Святого апостола Іоанна Богослова. У селі вказують, що він є офіцером морально-психологічного забезпечення.

На недільних зборах більше двох сотень селян підтримали приєднання до ПЦУ. Але радіти волевиявленню громади і Бохониках вважають зарано. Справа у тому, що храм і земля під ним належить релігійній громаді, яку складає священик та його оточення. Хоча прихильників Московського патріархату у селі не більше двох десятків, отець Олег запевнив людей, що ключі від церкви він віддасть лише за рішенням суду. Розуміючи ситуацію, священик пропонує громаді вирішувати спірні питання у правому полі.  

    «Храм будувався усім селом. Тепер ми створили ініціативну групу та обрали нового очільника релігійної громади. Будемо намагатися зробити усе можливе, аби вернути храм громаді. Також ми хочемо, аби служив у селі інший священик. Не хочему чути про Кирила та Путіна», - вказує пані Ніна.

Naparise.com

Теги: