У миру архієпископа Пантелеймона звати Бащук Віктор Романович. 19 лютого цього року він купив трикімнатну квартиру площею майже 103 кв м на проспекті Павла Тичини, 16/2.

Як свідчать дані сайтів столичних агентств нерухомості, трикімнатні квартири у будинку на проспекті Павла Тичини, 16/2 орієнтовно такої ж площі, яку купив архієпископ Пантелеймон, продають від $180 тис.

За даними джерел «Наших грошей», архієпископ купив свою квартиру за понад 4 млн грн, тобто щонайменше за $150 тис. Всі кошти за квартиру вже виплачені.

За даними держреєстру нерухомості, архієпископ Пантелеймон (Віктор Бащук) також є власником квартири на Печерську у Києві – на вул. Московській, 36. Ця квартира перебуває в іпотеці в «Укрсоцбанку», де Бащук у 2008 році взяв кредит на $20 тис. Крім того, як свідчить держреєстр МВС, у 2013 році Бащук став власником автомобіля Volkswagen Touareg (2013 р.в.), а у 2014 році – автомобіля Volkswagen Caravelle (2009 р.в.).

Віктор Бащук був пострижений в монашество у 1986 році. Він навчався у Московській духовній академії. У 1996 році був прийнятий у число братії Києво-Печерської лаври. Був намісником Глинської пустині, керуючим Вінницькою, потім Сєвєродонецькою, потім Олександрійською, потім Уманською єпархіями УПЦ (МП). У січні 2016 року рішенням Синоду УПЦ (МП) був назначений архієпископом Бучанським, вікарієм Київської митрополії.

Теги: