"Необхідно усвідомлено поставитися до того, кого і навіщо ми вибираємо, якими спонуканнями при цьому керуємося. Відповісти, чи цей вибір є особистим, продуманим у молитві наодинці з Господом, – або ж є лише наслідком навіювань і маніпуляцій через інформаційні технології, чи ще гірше – плодом підкупу. Тільки тверезий розум і вірність Божій правді під час його здійснення є запорукою того, що після виборів наше сумління буде спокійним", – йдеться у зверненні.

Наголошується, що вибираємо ключову фігуру – президента, а також верховного головнокомандувача, "що особливо відповідально в умовах триваючого військового протистояння агресії на сході України".

"Президент має свої окреслені функції: забезпечити спокій існування держави ззовні і наявність справедливого порядку зсередини. Кому довіримо ці важливі, складні та відповідальні обов‘язки – залежить від нас, і від нашої відповідальності, від здатності відрізнити телевізійні проекти – від реального життя, правдиві та здійсненні обіцянки кандидатів – від обману, бажане – від справді можливого", – говориться у зверненні.

Перед тим, як зробити вибір, "мусимо усвідомити: якою повинна бути наша держава? Кому довіримо мир, спокій і життя своє і наступних поколінь? Без тверезої відповіді на ці питання не буде сумлінного вибору".

При цьому пояснюється: "Найвищою цінністю для держави є справедливий мир, який забезпечує життя вільних людей у вільній країні. Вибори не повинні привести до спалахів ненависті і громадських заворушень. В людському гніві, особливо сполученому з насильством і порушенням закону, нема правди Божої. Насильство, яке веде до громадянської ворожнечі, має бути засудженим сумлінням кожної людини. Мирне порозуміння, повага до тих, хто має іншу думку, відкидання агресивної конкуренції задля спільного добра – ось єдиний плідний шлях, в якому мають відбуватися правдиві вибори. Бо ми вибираємо життя, вибираємо добро, вибираємо майбутнє, тому вибори повинні бути не «проти», але вибором «за» – за цінності та особу, хто втілюватиме їх у життя".

ВРЦіРО вважає, що "люди віри і совісті мають сьогодні стати також провідниками громадянської гідності, захисниками громадянського миру і громадянської тверезості", бо мають на це Боже благословення. "Мусимо також зупиняти спроби незаконно використати релігійні спільноти у виборчому процесі. Голос сумління і посилена спільна молитва нехай стануть запорукою нашої вірності Богові у цьому нелегкому часі", – зазначається у зверненні.

Теги: