Дорогі пастирі, монашествуючі, учасниці женского православного двіженія, члени казачо-спортивних організацій, брати і сестри!

Будемо веселитися у дні Великого посту! Піст, за словом Спасителя, це час радості добрим християнам: «А як постите, то не будьте сумні, як оті лицеміри» (Матвія 6:16). Та цього року у нас буде сугуба (чи навіть тригуба) відрада і торжество – вибори правильного президента т. зв. України.

Звичайно, ви знаєте, що наша церква аполітична, як ніхто. Їй повністю байдужа мирська суєта. Однак, для нас, православних, дуже важливо, щоб новообраний президент-миротворець подолав внутрішні нестроєнія та змінив характер відносин між нашими братніми, тириєдиними, воцерковленими народами.

То як же нам зробити правильний вибір? Як нам обрати богообраного!?.. Звичайно, для цього варто звіряти своє серце не з скороминущими передвиборчими програмами кандидатів, а з вічністю, не тілесними очима дивитися на їх справи і слова, але зором духовним.

Але як простий клірик чи мирянин може пізнати волю нашого бога? Звичайно, з голосу істинної церкви, який ми отуто вам і наводимо. Отож, не називаючи імен, смиренномудро благословляємо врахувати під час виборів нижченазвані 

Обов’язкові вимоги до вбогоданого, спасительного і чудотворного президента:

1. Він повинен бути добряче таки багатий, бо як відомо, господь збагачує своїх обранців (Буття 13:2) (Буття 26:12-13).

2. Йому належить збагатитися не за рахунок матеріального виробництва чи торгівлі, а з балачок – заробляти словом, бо господь повелів проповідникам жити від благовістування. (1 до Коринтян 9:14), а ще, як відомо, «від плоду вуст наповнюється черево» (Приповісті 18:20)

3. Він має весь час зубоскалити і веселити людей сміхотворством, – нести, так би мовити, їм радість, бо сказано: «Завжди радійте!» (1 до Солунян 5:16)

4. Його «жарти» будуть визнані похабними, – насправді у цьому виявиться видима ознака подвигу юродства.

5. Він мусить, заради смиренності, використовувати тюремний сленг (наприклад, говорити: «зуб даю»), бо ж і наш господь … побував за гратиами: «у в'язниці Я був і прийшли ви до Мене». (Матвія 25:36)

6. Він повинен не мати жодного управлінського досвіду і не бути політиком, бо від них, як знаємо, приходить у світ усе зло. От скажімо, вождь Венесуели Ніколас Мадуро, – простий шофер, але його рівень релігійності відомий вже усьому світу (молитва про подання електрики). Вже не кажучи про його не менш відому синергію з вбогоданим вождем РФ.

7. Він зобов’язаний елементарно не мати власного бачення майбутнього країни, а програму йому повинні скласти випадкові дописувачі – у цьому виявиться уповання не на людський слабкий розум, а на волю нашого бога, яку той відкриватиме вірним своїм через електронне голосування.

8. Він мусить не вміти допуття говорити українською, тому що: a) какая разніца; b) атцепітєсь от людєй; c) йому не можна бути українським буржуазним націоналістом (як довів ієромономученик хунти Іоан Курмояров, то – найстрашніший серед гріхів).

9. Він має бути вільним від забобонів, але вірити у «знаки» (скажімо, «коли на знімальному майданчику падає сценарій, на нього треба сісти перед тим, як його підняти»).

10. Він повинен мати прямий зв’язок з господом, бо його «особисті розмови з богом не потребують посередників».

11. Йому належить докорити безчинним розкольникам Вселенського патріархату за те, що вони «приєдналися до українських розкольників». Не здивуємося, якщо він, з огляду на ревність у нашій праведній вірі, навіть назве священний документ Церкви-Матері «термосом».

12. Канонічний президент промислительно матиме те саме ім’я, яким нарекли вбогоданого вождя святої РФ – Владімір.

Отож, озброївшись нашим духовним напучуванням, всі вірні чада нашої церкви повинні, ставши твердо на коліна перед нашим господом, зробити правильний, благодатно-канонічний вибір.

Пізнавши істину, ви не загубитесь у життєвому лабіринті пристрастей, але твердою рукою прокладете шлях до тихої гавані братньої миротворчості. 

Нехай на цій благій дорозі провідною зорею для вас буде слово нашого високопреосвященнійшого владики: «ради блага церкві нашей, всякоє нинє житейскоє отложим попеченіє, направив свої стопи на ізбіратєльниє участкі. Яко да Царя всєх подимем».

Смиренний секретар єпархоканцелярії, кандидат святоросійських наук

Пантелей Лепеха

01.04.2019

Примітка: слова «Господь», «Бог», «Високопреосвященнійший Владика» і «Правлячий Архієрей» написані у листі з малої літери через помилку друку.

Аutocephalia.at.ua


Теги: