Рішенням Верховного суду України остаточно підтверджено право громади Свято-Рождества Богородиці села Пилипець Міжгірського району Закарпатської області на перехід з Хустської єпархії УПЦ (Московського Патріархату) до Закарпатської єпархії Православної Церкви України.

У зв’язку з цим єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій направив свої привітання парафіянам та настоятеля храму.

А у Володимирі-Волинському релігійна громада ПЦУ судиться з міськрадою та вимагає у мерії сплатити понад пів мільйона гривень. Йдеться про релігійну організацію «Релігійна громада Мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Української Православної Церкви (Православної церкви України) міста Володимир-Волинський».

Представники громади звернулися до суду на міську раду. Вони хочуть стягнути з Володимир-Волинської міської ради 616 тисяч 501 гривню. Ці кошти, зі слів позивача є витратами, які організація понесла внаслідок поліпшення майна, проведеного згідно з договором безоплатного користування від 27 червня 2017 року.

Господарський суд Волинської області позовну заяву прийняв та відкрив провадження у справі. Підготовче засідання призначене на 3 грудня 2019 року.

Теги: