Вхід

У вас немає акаунту на Religion.in.ua? Зареєструйтесь

596
Magdalina [профіль]

Цитата: Марк Аврелій
удивила фотка, где множество людей, у каждого в руках по булке, по бокалу вина на столе...
це, мабуть, пастори, які готують причастя для інших вірян. Почитайте уважно: причащалось кілька тисяч!
А щодо способу причастя, то ось доречна цитата коменту Tim з сусідньої теми:
византийский обычай времён Златоуста -преподавать Тело и Кровь под двумя видами,но вместе. до Златоуста всё было раздельно. сейчас это осталось клерикальной особенностью литургии либо  "десертом" в виде там-сям совершаемой литургии апостола Иакова. где реально мирянам дают в руки Тело и дают пить из Чаши. но за пределы духовных академий эта практика пока не выходит

так що баптисти дійсно відтворюють давню літургію

щодо тих людей, які ХОТІЛИ виганяти бісів іменем Бога Павлова, то як на мене, з цього тексту очевидно, що вони не знали віровчення Ісуса. А той чоловік, про якого йдеться в цитованому мною уривку (Марка 9:38-40), то схоже на те, що він був віруючою людиною. Тому що біси відходять лише від посту й молитви ВІРУЮЧОГО в Бога Живого (це робить Бог, а не людина). Можливо, йому вистачило кількох проповідей Ісуса, щоб увірувати, і він не бачив потреби чи не мав можливості ходити з ними від міста до міста.

595
Magdalina [профіль]

Tim:
византийский обычай времён Златоуста -преподавать Тело и Кровь под двумя видами,но вместе. до Златоуста всё было раздельно. сейчас это осталось клерикальной особенностью литургии либо  "десертом" в виде там-сям совершаемой литургии апостола Иакова. где реально мирянам дают в руки Тело и дают пить из Чаши. но за пределы духовных академий эта практика пока не выходит

попри те, що іноді додводиться з Вами дискутувати, я радію, що Ви є на цьому форумі, бо знаєте так багато цікавого, того, що від інших православних ніколи не почуєш love
Виходячи з Вашої цитати, виходить, що баптисти роблять причастя правильно і відповідно до практики перших християн!

і перестаньте всі нападати на особистість Ensiat :)
Розслабтеся всі: Православна Церква теж не зберегла чистоти вчення. Хіба Христос розбавляв вино водою? Хіба перші єпископи були ченцями? Хіба Апостоли хрестили з миропомазанням? і т.д. і т.п.

Цитата: Ensiat
5. Я згоден з тим, що сама православна теологія є найповнішою і найглибшою наукою про Божественне.
)
А я не згодна. Православна духовна практика з розрінення духів та аскетики - дійсно правдива, а богослів*я, на жаль, за 2000 років сповнилось хибних мудрувань...
Та й у практиці тій багато суперечливого накопичилось....

594
Magdalina [профіль]

Цитата: Марк Аврелій
радше католики покидають Христа, коли, наприклад, наперекір словам Христовим ввели причастя під одним видом Тіла, а не Тіла і Крові

а хіба римо-католики не обмакують той плаский хлібець-Тіло у чаші з вином ???
може хтось сказати?

593
Magdalina [профіль]

Цитата: Козак Мамай
"В" поставили, виходячи з основного слова "басейн", тобото, не "на території Донбасу - На Донбасі", а "в Донецькому басейні - в Донбасі".

может я ошибаюсь, но мое чувство русского языка подсказывает иное.
Дело не только в правилах. В подобных конструкциях есть устойчивые, сложившиеся исторически формы, которые надо запоминать.
Например, на Кавказе, на Алтае, на Дальнем Востоке, но в Сибири, в Америке, в Крыму,
и на Черниговщине, на Полтавщине, НА Донбассе.

592
Magdalina [профіль]

Brusilovsky,
губить людей не пиво, губить людей гординя :)

невже православні (і католики) не відчувають, що в їх зневазі до протестантів просто випирає ГОРДИНЯ і владолюбство?

А в Євангелії був випадок, коли чоловік, який не ходив за Христом, виганяв Його Іменем бісів. Апостоли приступили до Христа з проханням, щоб заборонити тому чоловікові це робити, бо, бачте, "він з нами не ходить!". А Христос відповів: "Не забороняйте йому. Хто виганяє бісів іменем Моїм, не може потім злословити Мене. Хто не проти вас, той за вас." (Марка 9: 38-40)

591
Magdalina [профіль]

а чому лише з часів Київської Русі?
Адже на території Києва ще з часів культури Трипілля-Кукутені поселення існували майже безперервно, про що написано і довідниках часів СРСР.
Експонатів не вистачає?
Чи знов політика, яка кимось продиктована?

590
Magdalina [профіль]

Є в мережі дуже непоганий худ. фільм про дохристиянське життя словян "Коли сонце було богом". Князя грає Богдан Ступка, режисер Єжи Гофман.
https://www.youtube.com/watch?v=Z3RkeoY3Pa4&feature=related

589
Magdalina [профіль]

Увага! У вас немає прав для перегляду прихованого тексту.

грамматически правильно писать не "В Донбассе", а "НА Донбассе", потому что Донбасс - это не город, не село и не страна, а территория. Добасс - это сокращенное от "Донецкий бассейн"

Прошу прощения у редакции.
И кстати, филологи уж давно говорят о том, что со времени обретения Украиной государственности по той же причине правильно говорить "В Украине", а не "на"

588
Magdalina [профіль]

Мені здається, що Толстой занадто зосередився на непротивленні злу. Тобто, узяв фрази Христа, які йому припали до душі, і проігнорував інші міця Євангелія та повчань Апостолів. Саме так і формується хибні тлумачення та богословські теорії.
Крім "підставити другу щоку", був епізод, коли Христос БАТОГОМ виганяв х храму торгівців. Де тут було непротивлення злу???
А коли його хотіли схопити під час проповіді, він пройшов через натовп, збережений силою Бога, "бо ще не прийшов час". Чого ж не піддався злу?
А Пілату Христос сказав: "Ти не мав би наді мною влади, якби не була вона надана тобі звище"
ап. Павло взагалі сказав: "Наша брань не проти крові і плоті, але проти зла, проти правителів світу цього"
і глобальне питання: якщо не треба боротся зі злом у світі взагалі, навіщо ж Христос помер на хресті, навіщо ця жертва? Це була боротьба від Бога. Боротьба проти Зла.

587
Magdalina [профіль]

Примерно две трети отвечают, что на украинском, хотя наш разговор при этом может идти и на русском языке. То есть, украинский язык для молитвы часто выбирают русскоговорящие люди. Мотивация может быть разной: от «мы живем в Украине» до стремления понять смысл того, что будет совершаться.

Браво!
Нехай допомагає Вам Бог у всьому, о. Андрію!

586
Magdalina [профіль]

дуже сподобалось! ну, крім тез про однозначну шкідливість посту - я б посперечалась, бо міру посту можна визначати собі й не таку жорстку, а відповідно до реакції організму.

нарешті нелукаві люди заговорили...

585
Magdalina [профіль]

хто б міг розтлумачити мені, чому Україна, скажімо, має об’єднатися з Узбекистаном, або Киргизією і не об’єднуватися з Польщею, Чехією, Угорщиною, Словаччиною, Болгарією та іншими Європейськими народами, з якими її зв’язують до порівняння тісніші та органічніші зв’язки — історичні, культурні, світоглядні, конфесійні і т.д.». Ще в радянський період він підкреслював «європейськість» України, вказуючи, що з Європою її пов’язували куди більш тісніші зв’язки, ніж з двома іншими «братніми народами»

Вказуючи на негативний вплив російської мови і культури на Україну, вчений наголошував, що впродовж свого тривалого панування в Україні Москва долучалася до процесу позбавлення народів їхньої власної національної культури.

584
Magdalina [профіль]

цікавий матеріал

583
Magdalina [профіль]

Патріарх він чи ні - це справа їхньої конфесії.
Давайте любити людей і не мати подвійних стандартів, тому що на їх місці може опинитися кожен.
Доки конфесія не є забороненою законом, вона повинна мати рівні з усіма права.
А то одним можна без дозволів ставити храм біля Десятинної церкви, а іншим зносять законно поставлений храм. Цирк.

582
Magdalina [профіль]

вони всі говорять в поняттях Моспатріархії: "канонічна" Церква і розкольники, анафема і т. ін.
У мене склалося враження, що вони зовсім не розуміють української ситуації, що Київський патріархат дотримується всіх канонів і не є розколом у віровченні. Грецькі старостильники прийняли собі інший календар (особисто я вважаю, що це НЕ може бути причиною вважати їх безблагодатними), і Грецька Церква вважає їх розкольниками і рівняє з ними Київський Патріархат, який НІЧОГО не міняв, крім мови богослужіння, але це канонам не суперечить. Отже, повторюсь, схоже, вони всі дезінформовані або повністю підконтрольні Москві.

ЗВЕРТАЮСЬ до єпископів УПЦ КП: чому досі не переклали Історико-канонічну декларацію УПЦ КП 2007 року на російську мову, хоча збиралися? Чому нема перекладу на англійську та німецьку - заради роз*яснення своєї канонічної позиції усьому світові?

НОВИНИ

Всі матеріали

останні коментарі

При участии «Кремлевской ...

MichaelWeP

MichaelWeP написал:

Вы вашу . Предлагаю также посмотреть пользительные сайты https://tinyurl.com/2pmdaqvf магнитный корректор осанки выравнивает линию позвоночника АКЦИЯ! -53% СКИДКА https://tinyurl.com/2dwm7zb7 Безопасное лечение спины без дорогих операций АКЦИЯ! -53% СКИДКА https://tinyurl.com/2pmdaqvf магнитный корректор осанки АКЦИЯ! -53% СКИДКА https://baoly.ru/d3d3 магнитный корректор осанки АКЦИЯ! -53% СКИДКА https://baoly.ru/74 Безопасное лечение спины без дорогих операций АКЦИЯ! -53% СКИДКА @good= 52dsffg6$%^dsgewtettt

Александр Лукашенко: "Бе...

JXrumerH

JXrumerH написал:

The nice answer!

Глава УПЦ (МП) закликав П...

Onufriy

Onufriy написал:

Дивовижно, але Онуфрій навіть засудження московської агресії використав для пропаганди "мишебратства" і єресі "єдинокупелія":
"просимо негайно припинити братовбивчу війну. Український і російський народи вийшли із Дніпровської купелі хрещення"

Глава ПЦУ засудив спільну...

Onufriy

Onufriy написал:

Війна проти України породжена багаторічною проповіддю проклятої єресі "російського світу"

Церкви в Україні не платя...

dutchak1

dutchak1 написал:

Стаття з суміші цитат напівграмотних спеців, розведена такими ж напівграмотними штатними релігієзнавцями.