9 лютого у Львові перед облдержадміністрацією і міською радою відбулася акція протесту проти впровадження в Україні гендерної політики та ювенальної юстиції.

Близько 200 учасників акції, серед яких були представники громадських організацій, активісти та представники Української Правовірної Греко-Kатолицької Церкви (УПГКЦ, консервативна частина греко-католиків, що відійшла від УГКЦ та Римсько-Католицької Церкви), заявили своє негативне ставлення до "гендер-гей ідеології та нових механізмів ювенальної юстиції", повідомляє кореспондент "Релігії в Україні" з посиланням на організаторів заходу.

"Правовірні греко-католики" запозичили акції протесту у представників "батьківських комітетів" УПЦ (МП), і проводять їх щочетверга кожного місяця. На думку протестантів, «"єврорпейські стандарти" нав’язуються Україні як норма через міжнародні угоди». В промовах було закликано депутатів та губернатора Львова ініціювати звернення до Президента України про зупинення тих законопроектів, «які нищать суспільство, насамперед сім’ю, молодь і дітей».

Представники Міністерства юстиції, до яких звернувся кореспондент "Релігії в Україні", повідомили, що Україна не приймала і не збирається приймати жодних законів і міжнародних угод, які нищать суспільство, сім’ю, молодь і дітей, а протестні настрої певних кіл суспільства грунтуються на балачках.

Як повідомлялося, УПГКЦ має кілька тисяч прихильників на Галичині. Діяльність організації частково носить утаємничений характер. Так, всі семінаристи УПГКЦ присягають на крові, що не розповідатимуть про приналежність до цієї Церкви.

Теги: