Перенесено засідання урядової Комісії з забезпечення реалізації прав релігійних організаційЗасідання Комісії з питань забезпечення прав релігійних організацій при Кабінеті Міністрів України перенесено на невизначену дату. Про це стало відомо від представників конфесій, що входять до складу Комісії, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Напередодні директор Департаменту у справах релігій та національностей Мінкультури Володимир Любчик повідомив членам Секретаріату ВРЦіРО про те, що засідання урядової Комісії відбудеться у четвер, 6 вересня 2012 року.

Як повідомляв ІРС, 25 липня цього року Уряд вніс зміни до Положення та до складу Комісії з питань забезпечення реалізації прав релігійних організацій з метою відновлення її діяльності.

Відповідні доручення двічі були надані Президентом України після зустрічей з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій у березні 2012 року та у квітні 2011 року. Проте за нового складу уряду – з 2010 року і до теперішнього часу – засідання Комісії не скликались. 

Комісія з питань забезпечення реалізації прав релігійних організацій була утворена Кабінетом Міністрів України у 2008 році як постійно діючий консультативно-дорадчий орган.

Теги: