Секретар Київської митрополії УПЦ протоієрей Віталій Косовський отримав на 50-ліття найвищу нагороду Православної Церкви Молдови24 вересня у Києво-Печерській лаврі відбулися урочистості з нагоди 50-річчя від дня народження секретаря Київської митрополії УПЦ (МП) протоієрея Віталія Косовського, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Божественну літургію, яка відбулася у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських, очолив намісник лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, якому співслужили єпископи Унгенський і Ниспоренський Петро (Православна Церква Молдови), Ямпільський Іосиф, Шепетівський і Славутський Діонисій, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, а також численне духовенство міста Києва та Київської єпархії.

Урочисте богослужіння завершилося словом привітання, з яким звернувся до ювіляра митрополит Павел. З благословення Предстоятеля УПЦ митрополита Володимира владика Павел вручив протоієрею Віталію Косовському орден Української Православної Церкви святителя Петра Могили. З рук єпископа Петра ювіляр прийняв найвищу нагороду Православної Церкви Молдови — орден святого Стефана Великого. А представник Грузинської Православної Церкви підніс отцю Віталію іменний Патріарший Хрест.

Особливо теплим було привітання кліриків і парафіян Свято-Іллінського храму міста Києва, настоятелем якого вже понад 20 років є отець Віталій. Всі бажали ювіляру здоров'я, довгих років життя і кріпості сил у служінні на благо Святої Православної Церкви.

Теги: