12 жовтня на запрошення Румунської Православної Церкви та з благословення блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира офіційна делегація Української Православної Церкви прибула до міста Ясси (Румунія). Делегацію очолив керуючий справами УПЦ, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Бориспільський Антоній (Паканич), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

До складу делегації входять голова адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба, проректор Київської духовної академії і семінарії з науково-богословської роботи Володимир Бурега, доцент Академії протоієрей Олексій Добош та редактор офіційного сайту академії ігумен Сільвестр (Стойчев). 

В аеропорту міста Ясси делегацію зустрів архієпископ Ясський Феофан, митрополит Буковини та Молдови (Румунська Православна Церква). З аеропорту українська делегація направилася до кафедрального собору міста Ясси, де вклонилася святим мощам преподобної Параскеви.

В рамках візиту делегація взяла участь у святкування дня пам’яті преподобної Параскеви (14 жовтня). Крім того, гості з України беруть участь в святкування 370-ї річниці з дня проведення Ясського Собору (1642 рік), історія якого тісно пов’язана з іменем Київського митрополита Петра Могили.

На прохання Румунської Православної Церкви та з благословення митрополита Київського і всієї України Володимира до Ясс з Київської Китаївської пустині привезені для поклоніння мощі преподобного Феофіла, Христа ради юродивого.

12 жовтня українська делегація взяла участь у хресній ході з мощами преподобної Параскеви і преподобного Феофіла вулицями міста Ясси.

Теги: