На вимогу парафіян в УГКЦ покарали священиків-агітаторівДвом греко-католицьким священикам, які агітували за одного із кандидатів у депутати у Золочеві, церковне керівництво оголосило сувору догану. Про це поінформував 15 жовтня о. Павло Дроздяк, керівник прес-служби Львівської архиєпархії УГКЦ під час круглого столу «Церква і вибори», який проходив в УКУ, передає "Релігія в Україні" з посиланням на РІСУ.

«Ця резонансна подія викликала серйозне занепокоєння у Церкві. До нас у прес-службу прийшло чимало звернень від тих, хто перебував тоді у Золочеві під час передвиборчого мітингу і хто переглядав відео. Люди вимагали покарати цих священиків», - сказав він.

О. Павло Дроздяк повідомив, що священиків-агітаторів запрошували до Львова і з ними спілкувався єпископ-помічник Венедикт (Алексійчук). Свою провину священнослужителі повністю визнали.

«Я розмовляв з отцем-канцлером. Цим священикам висловлена догана з усіма наслідками, які за собою тягне це покарання», - зазначив о. Павло.

За словами керівника прес-служби Львівської архиєпархії УГКЦ, покарані священики до цього випадку ревно виконували свої обов’язки, займалися соціальним служінням і те, що з ними сталося можна вважати прикрою помилкою.

Теги: