У Чернівцях відбулася Міжнародна християнська конференція медиківУ Чернівцях 27-28 жовтня відбулася Третя міжнародна християнська конференція молодих медичних спеціалістів України. Понад 330 студентів, молодих випускників медичних вузів та досвідчених лікарів говорили про актуальні проблеми сучасної медицини у світлі християнства, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на РІСУ.

«Медицина, християнство і виклики сьогодення», – такою була тема конференції. Захід організували за підтримки Асоціації "Духовне відродження "– Міжнародний відділ Християнскої медичної асоціації України (International Christian Medical Association) і Українська медична місія підтримки медиків (Ukrainemedicaloutreach). Подія мала міжнародний масштаб, оскільки серед медиків, що сповідують християнські цінності, були не тільки представники з усіх куточків України, а й громадяни Англії, Грузії, Чехії, США, Швеції, Данії, Індії, Гани, Нігерії, Уганди та ін.

Метою з'їзду стало обговорення болісних і неоднозначних проблем медицини, пошук шляхів їх вирішення через призму християнства, а також набуття молоддю професійного досвіду та духовної складової для служіння людям. Конференція проводилася англійською мовою, але також був присутній переклад, для тих, хто погано розуміє англійську.

Зустріч розпочалася з молитви, яку здійснив лікар загальної практики Вільєм Сміс, член організації Місія для світу (Mission to the world), США. Після цього були представлені спікери з різних країн світу, які потім ділилися своїм медичним і християнським досвідом з молодими студентам.

Протягом двох днів проходили майстер-класи на актуальні теми, такі як: «Духовна турбота: роль медсестри», «Оцінка ризику самогубства», «Медичний виклик догляду за інвалідами», «Догляд за пацієнтами. Що це таке? Чому це так важливо для християн?», «Медицина, глобальна перспектива: обговорення основних світових загроз»,« Розуміння залежностей (наркоманії)»,« Клінічні раунди з Великим Лікарем»,« Глобалізація та охорона здоров'я – що нас чекає в майбутньому?», «Тривога і депресія», «Дитяча онкологія: медичний і духовний виклик», «Досконалість в медицині», «Як лікарю-християнину зустрічати смерть?», «Жити, вчитися, працювати для Господа на перехресті культур» та ін.

Теги: