У Донецьку УГКЦ впроваджує християнську етику для неповнолітніх ув'язнених, а у Кіровоградську колонію священики УПЦ привезли святі мощіДуховенство українських Церков бере активну участь у воцерковленні ув'язнених, співпрацюючи з Державною пенітенціарною службою України, повідомляє "Релігія в Україні".

Ще на початку вересня у примішенні СІЗО №5, що у Донецьку, о. Василь Пантелюк, капелан тюремного служіння Донецько-Харківського екзархату УГКЦ, поблагословив початок нового навчального року у школі для неповнолітніх-ув'язнених. Разом з усіма предметами учні будуть вивчати і християнську етику.

А 18 жовтня довічно ув'язнений Леонід, що знаходиться у згаданому донецькому СІЗО №5, прийняв таїнства хрещення і миропомазання. За словами о. Василя Пантелюка, Леонід виявив бажання охреститися, тому священик уділив йому таїнства у присутності психолога Дениса Ломакіна, який працює із ним, повідомляє ugcc.dn.ua.

Нещодавно Світлана Віхтинська із БФ "Карітас-Донецьк" прочитала курс тренінгів присвячених профілактиці СНІДУ, запобіганню насильства, наркотичної та алкогольної залежностей у СІЗО для неповнолітніх.


У Донецьку УГКЦ впроваджує християнську етику для неповнолітніх ув'язнених, а у Кіровоградську колонію священики УПЦ привезли святі мощіКрім цього, протягом останніх днів Кіровоградська виправна колонія № 6 прийняла почесних гостей Всеукраїнської хресної ходи з часткою хреста Господнього та часточками мощей святих рівноапостольних царів Костянтина і Єлени по місцях позбавлення волі, яку організували Українська Православна Церква (Московський Патріархат) за підтримки Державної пенітенціарної служби України.

Як передає для "Релігія в Україні" журналіст Ангеліна Несен, у події взяли участь начальник відділу соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими Державної пенітенціарної служби України підполковник внутрішньої служби Віталій Хведчук, керівництво управління ГПтС України в Кіровоградській області, адміністрація колонії та близько 1000 осіб, які відбувають покарання в установі.

У церкві священосповідника Романа, що знаходиться на території колонії, священнослужителі УПЦ відслужили молебень. Після цього гості  відвідали кафедральний собор на честь Різдва Пресвятої Богородиці, який щойно відзначив  200-ліття з дня заснувіавння і Свято-Єлисаветинський чоловічий монастир УПЦ.

Теги: