Священик Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ(о) очолив першу єпархіальну прощу до острова КіпрЗ 6 по 13 листопада відбулася перша єпархіальна проща до святинь острова Кіпр. Її очолив голова паломницької комісії Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ(о) протоієрей Димитрій Присяжний. За цей час паломники відвідали чимало храмів та монастирів грецької частини острова, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт єпархії.

8 листопада, в день пам’яти святого великомученика Димитрія Солунського, прочани відвідали монастир, розташований у Тродоських горах. Саме в цьому монастирі знаходиться чудотворний Кіккський образ Пресвятої Богородиці, за переданням, написаний апостолом і євангелистом Лукою ще за земного життя Божої Матері. З дозволу священоначалія монастиря, отець Димитрій Присяжний відправив акафіст святому великомученику Димитрію Солунському. А після цього прочани відвідали могилу-усипальницю першого Президента незалежного Кіпру архиєпископа Макаріоса ІІІ і молитовно вшанували його пам’ять.

За час подорожі прочани відвідали храми та монастирі міст Нікосії, Ларнаки, Лімасолу, Пафоса, де одержали змогу прикластися до чудотворних ікон Пресвятої Богородиці, святих мощей Кипріяна та Устинії і часточки древа хреста Господнього.

11 листопада, в неділю, священик Димитрій Присяжний співслужив літургію з отцем Діогенусом, настоятелем храму свв. Костянтина та Олени містечка Канту Ламасольської єпархії Кіпрської Православної Церкви. Під час служби, з благословення настоятеля, отець Димитрій подав причастя прочанам та парафіянам цього храму.

13 листопада прочани повернулися на батьківщину.

Теги: