Прикордонна служба України відкрила екуменічну каплицю27 листопада архиєпископ і митрополит Львівський Ігор (Возьняк) звершив чин освячення екуменічної каплиці Архистатига Михаїла у Кінологічному навчальному центрі Державної прикордонної служби України (військова частина 2418), що в с. Великі Мости Львівської області, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

З архиєреєм співслужили декан Великомостівський УГКЦ о. Володимир Юськів, представники Департаменту у справах душпастирства силових структур України та військові капелани.

Митрополит Львівський привітав особовий склад Великомостівського кінологічного навчального центру і подякував за допомогу та сприяння у спорудженні храму. «Він невеликий, але його роль перевищує будь-яку іншу й кращу будівлю в цьому місці, бо тут перебуває сам Господь, прихований у Пресвятій Євхаристії під видом хліба й вина. Тут приноситься безкровна Жертва, відбувається примирення народу із своїм Господом, проходять моління до Бога та виконуються інші Таїнства», - сказав владика Ігор.

Вже не один рік студенти Львівської духовної семінарії Святого Духа Центру душпастирювання військовослужбовців святого Георгія Побідоносця проводять на території Кінологічного центру щонедільні духовні зустрічі, допомагаючи військовим капеланам забезпечувати релігійні потреби військовослужбовців та членів їхніх родин.

Теги: