Представники Всеукраїнського апологетического центру в ім’я свт. Іоанна Златоуста, що діє під опікунством епископа Іони (Черепанова), голови Синодального відділу у справах молоді УПЦ (МП), написали звернення до голові КМДА Олександра Попова, прокурора Києва Анатолія Мельника та начальника міліції Києва генерал-лейтенанта Олексія Крикуна з закликом припинити діяльність релігійної громади саєнтологів, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

"На вулиці Хрещатик 12 постійно агітують сектанти. Їх назва «Церква Саентології», -- йдеться у зверненні місіонерів УПЦ. -- Представники «Церви Саентології»  в супереч вимогам ст.ст.160, 160-2 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення займаються незаконною торговельною діяльністю".

Окрім того, зазначається у зверненні, "одночасно при  здійсненні незаконної  торговельної діяльності  представники «Церкви Саентології» проводять на місці агітацію, і вербування людей із запрошенням в секту, що призводить до  порушення встановленого порядку щодо проведення зборів (ст. 185-1 КУпАП)".

Подібну діяльність представники Всеукраїнського апологетического центру в ім’я свт. Іоанна Златоуста розцінюють "як публічний захід, який в обов’язковому порядку  підлягає відповідній реєстрації у відповідних органах, з метою  забезпечення громадського порядку (ст. 21 Закону України « Про свободу совісті» )".

Оскільки Церква саєнтологів не має в Києві офіційної реєстрації, місіонери УПЦ "просять припинити діяльність незереестрованої релігійної громади".

Варто взяти до уваги, що згідно з останніми законодавчими нормами, підписаними 6 грудня Президентом України Віктором Януковичем, діяльність релігійних громад може здійснюватися без офіційної реєстрації.

Теги: