15 грудня директор видавництва "Дух і літера" Костянтин Сігов став кавалером ордену "За інтелектуальну відвагу", який щороку присуджує Капітула незалежного культурологічного часопису "Ї", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на it.dominic.ua.

Щорічна церемонія нагородження достойних Кавалерів ордену "Ї" "За інтелектуальну відвагу" відбулася у Львівському палаці Потоцьких. Костянтин Сігов був відзначений за незмінну інтелектуальну й творчу поставу безвідносно до змін політичних режимів і кон’юктур.

Також цьогоріч, за визначенням журі, орденом “Ї” за інтелектуальну мужність у розвитку модерної музичної культури України удостоєна композитор з Одеси Кармелла Цепколенко (фундаторка та голова правління Міжнародної громадської організації Асоція Нова музика, організатор фестивалів «Мандрівна академія музики», «Prima Vista»).  Кавалером ордену “Ї” за 2012 рік став український журналіст, керівник телеканалу TBi, новообраний народний депутат України Микола Княжицький.

«Щороку ми збираємося під кінець року, щоб оглянутися на рік, що минув, і спробувати заглянути за лаштунки часу – у рік, що наступає. По різному нам видавалося і те, що минуло, і те, що надходить. Очевидно, що було у нас багато наївності, багато сподівань. Були й розчарування, – наголосив у своїй традиційній промові головний редактор культурологічного журналу «Ї» Тарас Возняк.

Орден «За інтелектуальну відвагу» дванадцять років тому започаткував незалежний культурологічний часопис «Ї», як громадську нагороду. Імена кавалерів визначає спеціальна Капітула (незалежна наглядова рада) журналу «Ї».

Серед нагороджених інтелектуалів – філософ Мирослав Попович, поетка Емма Андієвська, громадський діяч Мустафа Джемільов, директор Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства Леонід Фінберг, правозахисники Мирослав Маринович і Євген Захаров, режисер Роман Віктюк, композитор Валентин Сильвестров, літературознавець Григорій Грабович та інші.

Теги: