21 грудня, з благословення Предстоятеля УПЦ, Учбовий комітет при Священному Синоді провів методичний семінар для викладачів Біблійної історії та Нового Завіту духовних навчальних закладів. Семінар проходив у приміщенні Церковно-археологічного кабінету Київської духовної академії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

У своїй промові голова Учбового комітету єпископ Ірпінський Климент (Вечеря) охарактеризував основні напрями освітньої реформи, що стосуються викладання біблеїстики.

Під час семінару обговорювалися питання пов’язані з структурою викладання Священного Писання Нового Завіту в духовних навчальних закладах, визначення основних джерел і посібників. З доповідями виступили професор Київської духовної академії Михалко І. Ю, викладач КДА архімандрит Ярослав (Олексієнко), викладач Полтавської місіонерської духовної семінарії священик Миколай Попльонтаний, викладач Чернігівського духовного училища священик Георгій Лобанов, а також викладачі інших духовних навчальних закладів УПЦ.

Після програмних виступів і дискусії було прийнято низку рішень, що стосуються створення сучасних посібників з православної біблеїстики для духовних семінарій та училищ.

Теги: