Католики Києва організували вечерю для 80 потребуючих дітейУ надвечір’я свята Богоявлення "Карітас" у Києві, що об’єднує римо- і греко-католицьких волонтерів, традиційно організував вечерю для потребуючих осіб, серед яких діти і молодь, які проживають на вулиці, діти із кризових та малозабезпечених сімей, діти інваліди, діти позбавлені батьківського піклування, діти із багатодітних родин, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Цьогоріч на вечері були присутніми понад 80 осіб, а це значно більше ніж минулими роками. Свято розпочалося дитячою ляльковою виставою, яку представили студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.Карпенка-Карого. Після цього підопічні діти і молодь Карітасу Київ поставили вертеп про новонародженого Христа.

Вечерю благословив спільною молитвою та привітальним словом директор київського Карітасу о. Роман Сиротича. «Зворушливо було спостерігати за дітьми, багато з яких чи не вперше були на такому свят-вечорі. Вони не знають, як поводитися, про що говорити, чого не пасує робити ─ все незнайоме. Але навіть попри це вони відчувають любов та ласку, яку проявляють до них. Діти і молодь з кризових сімей дуже вдячні, хоча, можливо, не завжди вміють висловити цієї вдячності. І це закономірно ─ їм ніхто ніколи не дякує за те, що вони просто є», ─ прокоментував подію о. Роман.

На завершення усім дітям було роздано подарунки, солодощі та книги, а дехто ще і поніс із собою страви із святої вечері.


 «Від свого імені та імені всіх дітей хочу висловити щиру подяку всім людям доброї волі, які спричинилися, щоб ця вечеря відбулася. Усіх бажаючих запрошую до діл милосердя, які спільними зусиллями можемо втілювати у нашому суспільстві серед бідних, хворих та потребуючих. Для цього можна звернутися до мене чи у наш благодійний фонд за телефоном 097-1945911 і вияснити, в який саме спосіб Ви зможете стати благодійником», ─ звертається директор Карітасу Київ о. Роман Сиротич.

Теги: