4 березня Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Володимир у своїй резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі у Феофанії зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні паном Генриком Літвіном, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

У ході зустрічі сторони обговорили напрямки співпраці між УПЦ та Посольством. Зокрема, йшлося про спільні заходи по вшануванню пам’яті жертв міжнаціональних конфліктів ХХ ст. на Волині.

Блаженніший владика побажав дипломату плідної роботи в Україні. Насамкінець сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

На зустрічі був присутній секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

3 березня 2013 року глава УГКЦ Верховний архієпископ Святослав (Шевчук) зустрівся з представниками канадської делегації: Джейсоном Кенні, міністром Канади у справах громадянства, еміграції та багатокультурності; Троєм Лулашником, Надзвичайним і Повноважним послом Канади в Україні; Кристофером Магоном, виконавчим помічником Міністра; Домініком Рощаком, директором Департаменту з питань мультикультурності. Зустріч відбулася в адміністративному будинку біля Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ, передає сайт УГКЦ.

Представники канадської делегації взяли участь у недільній літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ, яку очолив блаженніший Святослав.

Під час зустрічі глава УГКЦ привітав зарубіжних високопосадовців із призначенням Ендрю Беннета послом Свободи релігії Канади. Предстоятель УГКЦ зазначив, що у всьому світі Канада відома своєю боротьбою за права людини, і в останні роки уряд Канади не один раз ставав на захист тих, хто зазнав переслідувань або піддався дискримінації через свою віру або ж релігійну приналежність. «Будьте впевнені у моїй молитві і благословенні важливого завдання, яке постає перед вами на новій посаді», - зазначив глава УГКЦ, звертаючись до Ендрю Беннета.

Також першоієрарх УГКЦ розповів про програму Всенародної всецерковної прощі до Патріаршого собору УГКЦ у Києві, яка відбудеться 18 серпня 2013 року, та про посвячення Патріаршого собору під час цього паломництва. Блаженніший Святослав повідомив, що на прощу приїдуть миряни та владики УГКЦ із Канади, а крім цього очікується приїзд архиєпископа Едмонтона Ричарда Сміта, голови Канадської Єпископської Конференції.

На завершення зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

Теги: