Відбулася Всеукраїнська зустріч молодіжних керівників баптистів22-23 березня у Києві пройшла Всеукраїнська зустріч молодіжних керівників ВСЦ ЄХБ. Близько 60 служителів зібралися разом, щоб підбадьорити один одного, обмінятися досвідом та звірити спільне бачення молодіжного служіння братства, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт баптистів України.

«Сьогодні ми зібралися з молодіжними керівниками та їх командами, щоб обговорити те, що є і куди ми рухаємося далі. Наша ціль – ствердитись у тому, в чому ми вже визначились. Кожен керівник молоді веде малу групу з віруючими по підготовці лідерів, а також євангелізаційну групу по приведенню інших людей до Христа. Ми хочемо проговорити шляхи і напрямки, як ми будемо їх досягати», - сказав Андрій Корнійчук, лідер молоді ВСЦ ЄХБ.

На початку зустрічі Ілля Чуркін, обласний керівник молоді Харківської області розповідав, що повинно бути всередині кожного молодіжного лідера та закликав усіх присутніх відповісти на питання: «Хто я?» та «Для чого я живу?». Також він поділився принципами як світити в цьому світі, а саме: бути слухняним Божим істинам, ясно бачити гріх, бігти від нього та показати людям справжню любов.

Володимир Омельчук, керівник молоді Київської області, дав практичні поради щодо проповіді Євангелія, нагадав заплановане стратегічне бачення кожного молодіжного керівника та закликав усіх присутніх мати групу учнівства та благовістя у своїй церкві.

«Якщо ви проповідуєте Слово, за ним стоїть влада Самого Господа Царя і тоді життя людей змінюється. Проповідуйте Слово постійно. Якщо говорити про проповідь на особистому рівні, то завжди майте невіруючих людей, друзів. Постійно дружіть з невіруючими людьми, не ламайте мости, які вам дав Бог завчасно. Статистика говорить, що 85% віруючих людей через 2,5 роки не мають невіруючих друзів взагалі. Якщо у вас немає таких друзів, то потрібно побудувати нові відносини та почати проповідувати їм Євангеліє. Проповідувати можна різними способами. Ми живемо в столітті цифри, спробуйте розсилати смс, в Інтернеті благовістити, є можливість записувати диски з Євангелієм, даруйте Євангеліє своїм друзям!» - закликав Володимир Омельчук.

Після проповіді була дискусія, де кожен учасник міг висловитися та підняти проблемні питання свого служіння. Розглядали основні моменти ефективного благовістя, росту церкви та стратегії примноження.

Олександр Максимов, молодіжний керівник рівненської церкви «Благодать», нагадав обов’язки молодіжних керівників та поділився, як розпочати малі групи для невіруючих та зустрічі лідерства в своїх церквах. Брати ділилися Словом Божим та досвідом, перебуваючи в молитві та спілкуванні. Цього року молодіжний комітет планує проводити регіональні молодіжні фестивалі, а саме: в Центральному регіоні, Західному, Південному та Східному. Ціль фестивалів – закликати віруючих проповідувати Євангеліє. Також планується запустити новий сайт баптистської молоді BaptistYouth.in.ua.

Теги: