Близько 20 тис. осіб взяли участь у Хресній ході вулицями ЛьвоваУ Хрестопоклонну неділю, 7 квітня 2013 року, в яку цьогоріч за збігом святкуємо празник Благовіщення Пресвятої Богородиці, вулицями Львова пройшла молитовна Хресна дорога, організована Львівською архиєпархією УГКЦ. Очолив хресну ходу владика Ігор, архиєпископ і митрополит Львівський, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Цього року в молитві взяли участь близько 20 тис. осіб. Серед них духовенство, монашество, студенти Львівської духовної семінарії Святого Духа, представники влади міста й області, ректори львівських вищих навчальних закладів та численні віряни, які бажали молитовно пережити з Христом Його дорогу до Воскресіння через Голгофу.

Молитва розпочалася перед храмом Архистратига Михаїла і тривала понад чотири години, завершившись перед архикатедральним собором Святого Юра.

Під час Хресної дороги на кожній молитовній стації відбувалися читання Євангелія. Відтак ієромонахи Василіанського чину (провінції Найсвятішого Спасителя в Україні) виголошували духовні науки про Хрест Господній і його значення в житті християнина, про віру, свідчення її та відповідальність передати це нащадкам. Нагадаємо, що молитовна хода присвячена Року віри, що його офіційно проголосив в УГКЦ Синод єпископів, який відбувся 9-16 вересня 2012 року в м. Вінніпезі (Канада).

Митрополит Львівський перед собором Святого Юра виголосив завершальну науку, в якій закликав з’єднатися думками із розп’ятим Христом на Хресті та Його смертю на ньому. «Він – Син Божий, правдивий Бог, прийняв такі жорстокі муки та катування за мої і наші гріхи. Тут ніхто не може звинувачувати тільки фарисеїв, садукеїв, Каяфу чи Пилата, кожен і кожна із нас винні своїми гріхами за смерть Спасителя!» - наголосив владика Ігор.

Великий дерев’яний хрест, який по черзі несли представники громадськості Львова, був піднесений на подвір’ї перед собором Святого Юра, щоб вірні могли прикластися до стіп хресного знамення.

Теги: