Митрополит Павло візьме участь у Фестивалі українських заповідниківЗ 16 по 18 травня 2013 р. на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відбуватиметься Фестиваль українських заповідників «Спадщина», присвячений Міжнародному дню музеїв (18 травня), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на співробітників заповідника.

Організаторами Фестивалю є Міністерство культури України та Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник.


Під час Фестивалю кияни та гості столиці ознайомляться з 24-ма провідними українськими заповідниками, які презентуватимуть себе міні-експозиціями, власною друкованою та сувенірною продукцією, а також отримають детальну інформацію від представників кожного закладу. Для багатьох цей захід стане першим кроком до ознайомлення з унікальними колекціями заповідників, спонукатиме вивчати історію і традиції України.


У свою чергу, співробітники заповідників обміняються напрацьованим досвідом у виробленні концепцій у сфері охорони історико-культурних пам'яток, методах залучення відвідувачів, створенні науково-культурних програм, обговорять загальну концепцію розвитку заповідників. Фестиваль сприятиме розширенню фахових контактів і налагодженню плідної співпраці.


Урочиста презентація Фестивалю розпочнеться 17 травня об 11-00. У програмі: відкриття виставки «Чернігівська ікона», виступи Дитячого театру народної пісні «Ладоньки» Центру позашкільної роботи Святошинського району м. Києва (художній керівник Світлана Садовенко) та Академічного камерного хору ім. Д. Бортнянського (м. Чернігів).


З 15-00 того ж дня відбуватиметься презентація дитячих художніх і літературних творів, щорічне мистецьке дійство «Музей ХХІ століття» (внутрішнє подвір’я корпусу № 21 Заповідника).


У заході планується участь міністра культури України Л.М. Новохатька, директора департаменту культурної спадщини та культурних цінностей А.М. Вінграновського, митрополита Вишгородського та Чорнобильського Павла, намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Телефони для довідок: (044) 406-63-25, 406-63-66.

Теги: