3 червня на базі Київського Біблійного інституту відкрилась Міжнародна місіонерська школа, у якій розпочали навчання 24 молодих місіонери із чотирьох країн СНД. Школа діє під егідою місії «Світло для народів», що працює спільно з місіонерським та євангелізаційним відділами Церкви ХВЄ України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт п’ятидесятників України.

На церемонії відкриття з привітальним словом до студентів звернулися ректор КБІ Сергій Манелюк, який представив їм викладацький склад школи. А її слухачів представив координатор місіонерської школи Антон Кукса: найбільша група студентів з України – це 14 чоловік, 6 приїхали з Росії (Калінінградська область, республіка Татарстан та республіка Удмуртія), ще по 2 студенти – із Грузії та Узбекистану.

Говорячи про важливість місії, Антон Кукса згадав приклад одного пастора, який під час Вечері Господньої отримав таке одкровення: "Після того, як звершили хлібопереломлення пастор, як звичайно, запитав: «Брати і сестри, чи нікого ми не пропустили?» І раптом побачив видіння – цілі народи, які ще не пізнали Христа, вигукували: «Нас пропустили! Нас пропустили!..» Місія проповідувати Христа завжди залишається актуальною, – зазначив координатор.

Пастор церкви «Божий мир» Юрій Кулакевич привітав студентів від імені об’єднання церков ХВЄ Києва і закликав молодих місіонерів дивилися на людей, яким вони покликані служити, очима і серцем Бога. Він дав студентам пораду будувати дружні стосунки не тільки між собою, але з різними людьми.

Метою служіння міжконфесійної місії «Світло для народів» є досягнення національностей, які не мають національних помісних церков протестантського напрямку та Біблії на рідній мові. Місія охоплює близько 30 країн світу: країни Східної Європи, Китай, СНД, Монголію, Туреччину та Північну Корею. Щороку місія організовує 3-4 місіонерські школи у різних країнах даного регіону (в Україні це друга школа). Вони проводяться з метою підготовки місіонерів для досягнення Євангелієм Ісуса Христа малих народностей, відкриття нових церков та розвитку діючих національних церков.

Теги: