Баптисти посвятили для Чорнобильської зони "дитячу" церквуУ травні 2013 року відбулася знакова подія для Чорнобильської зони України – посвячення Будинку молитви баптистської церкви села Млачівка Поліського району Київської області, яке проводив голова ВСЦ ЄХБ В’ячеслав Нестерук, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт баптистів України.

Млачівка знаходиться на межі з відселеною 30-кілометровою Чорнобильською зоною, та у прикордонній зоні з Білоруссю, 25% жителів цього села – діти. У Млачівці знаходиться прикордонна військова частина, багато молодих сімей.

Починаючи з 2006 року Об’єднання церков ЄХБ Київщини проводило євангелізаційні програми для дітей причорнобильської зони з подарунками «Самарянська сумка», проект «Різдвяне Дитя». Кожна дитина отримувала біблійні уроки дитячої програми Поштової недільної школи «Біблійна година» місії "Емаус". У багатьох населених пунктах Іванківського та Поліського районів Київської області зародились біблійні групи дітей, молоді та дорослих. Одна із груп сформувалась у церкву в с. Млачівка, служителем церкви був обраний місцевий житель Микола Літров, який із своєю сім’єю був відселений із зараженої території. Церква ЄХБ «Пробудження» (Київ – Софійська Борщагівка) стала материнською для новоствореної церкви.

У 2010 році Млачівська община раділа хрещенню 6 нових членів, і сьогодні служіння регулярно відвідують до 15 дорослих і до 40 дітей, є дитяча недільна школа. Млачівська церква із завзяттям взялася за реконструкцію будинку, і в найкоротший час, після сніжної і тривалої зими Будинок молитви був готовий до посвячення.

Для місцевих дітей Млачівська церква – це єдине місце спілкування. 19 травня свято посвячення Млачівської церкви відвідало багато гостей із поліських сіл, із київських церков. Будинок молитви не вмістив усіх гостей і служіння відбулося на подвір’ї. Спів хору під керівництвом Миколи Глуховського, який був ліквідатором аварії на ЧАЕС, линув по усій окрузі.

Голова ВСЦ ЄХБ В’ячеслав Нестерук проголосив проповідь і запросив служителів звершити молитву посвячення Будинку молитви баптистської церкви села Млачівка. Багато вітань і добрих побажань звучали на урочистому служінні, сестринський молодіжний комітет церкви «Пробудження» виготовив гостям сувенірні тарілки з фото-історією Млачівської церкви. 

Млачівська церква висловлює особливу вдячність пастору, д-ру Джей Сі Мітчелу із Флориди, який з 1991 року багато допомагає у відкритті церков на Україні, та пастору Полу Едварду - Окбрук Біблійна церква, Мічиган.

"Наша молитва про те, щоб у Чорнобильській зоні Господь і далі давав пробудження, були нові місіонери, служителі, нові церкви. Ми молимось про вкрай необхідний Будинок молитви для баптистської церкви, яка створюється в смт. Іванків", - повідомляє Інформаційний відділ ОЦ ЄХБ Києва та Київської області.

Теги: