Митрополит УПЦ Софроній освятив Канівську ГЕС6 червня митрополит Черкаський і Канівський УПЦ (МП) Софроній відвідав одну із найпотужніших гідротехнічних споруд на Дніпрі – Канівську гідроелектростанцію. Владика Софроній освятив підприємство і надав усім його працівникам своє архіпастирське благословення, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рravoslavnews.

Гостя зустрічав увесь колектив на чолі з керівником підприємства Василем Гринем. Поруч з ним був також його заступник, радник депутата обласної ради Іван Синенко, який багато років теж очолював це підприємство і є його почесним ветераном.

Владика з великою зацікавленістю ознайомився з гідротехнічними об'єктами станції, цікавився умовами праці тутешніх фахівців-енергетиків.

Перші кубометри бетону у котлован на будівництві Канівської ГЕС було закладено 3 листопада 1965. Сама станція експлуатується з 1972 року, коли був введений в дію перший гідроагрегат агрегат. Останній, 24-й, агрегат Канівської ГЕС розпочав роботу в травні 1975 р.  Середньорічне виробництво електрики Канівською ГЕС – 972 млн. кВт.год. при тиску води 7,4-11 м. Персонал станції складає понад 250 осіб.

Теги: