10 червня у Свято-Володимирському кафедральному соборі відбулися урочистості з нагоди другого випуску Луганського Богословського Університету на честь Архістратига Михаїла та вручення випускникам Університету дипломів магістрів і бакалаврів богослов'я, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рomisna.

На заході були присутні представники керівництва області та дружина Президента України Віктора Януковича - Людмила Янукович, яка під час урочистостей була нагороджена орденом Української Православної церкви святої рівноапостольної княгині Ольги та грамотою «За заслуги перед Українською Православною церквою».

Людмила Янукович активно займається благодійністю. Відомо, що серед іншого, вона очолює благодійний фонд «Від серця до серця», який надає допомогу дитячим будинкам, будує в Донецькій області церкви.

«Я приїжджаю сюди втретє і бачу дивні зміни. Коли я приїжджала в минулий раз, весь вівтар був у лісах, а сьогодні ми бачимо красиві розписи та пишність. Ми знаємо - Господь з нами і ми нічого не боїмося. Дорогі мої, я сердечно вітаю усіх нагороджених. Дай Бог, щоб випускники високо несли, так би мовити, честь і прапор свого університету. Дай Бог нам всім миру, добра і благополуччя », - сказала Л. Янукович.

«Хотілося б нагадати принцип духовного навчання - ніхто не може навчити духовності учня, коли нічого не виконує сам», - зазначив високопреосвященний Митрофан (Юрчук), архієпископ Луганський і Алчевський УПЦ (МП). 

Теги: