Митрополит УПЦ КП закликав молитися за одужання митрополита УПЦ (МП)Керуючий Волинською єпархією УПЦ митрополит Волинський і Луцький Нифонт (Солодуха) вже кілька днів перебуває в реанімації. Завдяки молитвам, його самопочуття покращилося. За здоров’я владики моляться у храмах області, зокрема в Київському Патріархаті, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рomisna.

Літургія за здоров`я владики була звершена в Мілані під час робочого візиту до Італії, із благословення Предстоятеля УПЦ митрополита Володимира. 


Крім того, днями митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич) з УПЦ КП відправив молебень за здоров’я свого колеги з УПЦ (МП) митрополита Нифонта. Після богослужіння митрополит Михаїл зазначив, що продовжить прохати Всевишнього за швидке одужання митрополита Нифонта, і як головуючий на цей час у Волинській раді Церков, закликає християн різних конфесій чинити так само, молитися за недужого архієрея, пам’ятаючи слова апостола Павла: «Носіть тягарі один одного і так здійсните закон Христа» (Гал. 6:2).

Журналісти зателефонували до голови інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрея Валентина Марчука, щоб довідатися про стан здоров’я владики Нифонта.

- Дякувати Богові, самопочуття владики покращилося, хоча медикийого стан характеризують як стабільно тяжкий. Владика почав говорити, їсти. Тобто спостерігається динаміка на покращення, – розповів отець Валентин. 

Теги: