Росіяни навчають сестер милосердя УПЦПерше в Україні навчання на курсах сестер милосердя започаткував Синодальний відділ благодійності та соціального служіння УПЦ (МП) у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України та Федеральним Медико-біологічним агентством Росії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на 20minut.ua.

Головна задача курсів – дати волонтерам та представникам православних сестринств милосердя базові знання з організації медичної допомоги та догляду за хворими.

Перший ознайомчий етап курсів відбувся в Олександрівській лікарні міста Києва. Там вивчали історію руху сестер милосердя, організацію сестринської діяльності, основи загального догляду та допомогу у надзвичайних ситуаціях.

Прослухати цю інформацію прийшли сестри милосердя сестринств преподобномучениці Єлизавети та Святих царствених мучениць. А навчали лектори з міста Санкт-Петербург.

Наступний етап буде присвячений вивченню паліативної допомоги невиліковним хворим та догляду за людьми похилого віку на базі Національної Медичної Академії післядипломної освіти імені П. Шупіка.

Теги: