Глава УПЦ КП обговорив з делегацією Канади співпрацю в релігійній та культурній сферахЦього місяця до України з офіційним візитом прибула делегації з Канади на чолі з віце-прем'єр-міністром провінції Саскачеван (Канада) Кеном Кравцем. Делегація складається з членів Консультативного комітету із взаємин між провінцією Саскачеван та Україною (Surac), Конгресу українців у Канаді - Ради провінції Саскачеван (UCC-SPC) та Інституту прикладних наук і технологій провінції Саскачеван (SIAST), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

20 червня члени делегації з Канади, а також Посол Канади в Україні Трой Лулашник, провели зустріч з Патріархом Філаретом, клавою УПЦ КП. Разом з Патріархом у Синодальній залі Київської Патріархії високих гостей зустрічав керуючий справами Київської Патріархії єпископ Вишгородський Агапіт.

Під час двосторонньої розмови було обговорене широке коло співпраці Канади та України в релігійній та культурній сферах.

Віце-прем'єр-міністр Кен Кравець подякував Патріарху Філарету за зустріч та поділився своїми думками: «Для мене це дуже хвилююче. Я хочу сказати, що в Саскачевані, звідки я, у нас є близько 14%, 130 тис. канадців, які можуть відслідкувати свої корені тут в Україні, як я. Тому є дуже багато зв’язків Саскачеівні з Україною, перш за все через Церкву. Але є дуже багато людей, які відчувають ці міцні зв’язки».
 
У свою чергу Патріарх відзначив значимість дружніх зв’язків обох держав: «Я вдячний, що зв’язки України з Канадою є найкращі. Тому що Канада перша визнала Україну незалежною державою. Ми це пам’ятаємо. Крім того, як ми всі знаємо, в Канаді живе дуже багато українців, які виїхали в різні часи. І Канада гостинно прийняла їх на своїй землі».

Вкінці зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

Теги: