В Українському Домі Біблії по вулиці Баумана, 18, в Києві відбулось засідання Центрального Правління Українського Біблійного Товариства (УБТ), присвяченого відзначенню 1025-ліття Хрещення Руси-України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на ugcc.org.ua.

Із вступним словом до зібраних звернувся Григорій Комендант, президент УБТ, який подякував усім за допомогу в реалізації програм по друкуванню Біблії та донесенні її до кожної спраглої людини.

Професор Дмитро Степовик, член Центрального правління УБТ, виголосив доповідь на тему «Вибір християнської віри і доля українського народу».

Опісля із привітальним словом виступили представники від Української Православної Церкви в єдності із Московським Патріархатом, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви, численні представники протестантський церков, які позитивно відгукнулись про роботу Біблійного Товариства та внесли свої пропозиції для покращення існуючих перекладів.

Представником від Української Греко-Католицької Церкви на цьому заході був о. Миколай Сулима, член Центрального Правління УБТ. У своєму слові він передав вітання від глави УГКЦ блаженнішого Святослава (Шевчука) президентові Біблійного Товариства Григорію Івановичу Коменданту та усім зібраним достойним гостям. «Сьогодні у славному відпустовому місті Страдч, неподалік від Львова, відбувається велика молитовна Проща під час якої буде проголошено блаженного новомученика Володимира Прийму покровителем мирян. Тим самим ми намагатимемось нести у сьогоднішнє суспільство не тільки Біблію, яку, вже протягом багатьох років, успішно перекладає наше Біблійне Товариство, але і достойні приклади до наслідування – осіб, які своєю жертовною смертю засвідчили, що Євангеліє жива і діяльна», - сказав церковнослужитель у своєму привітанні.

Відтак присутні заслухали доповідь Олександра Бабійчука у справі проектів та презентації нового благодійного проекту УБТ у рамках святкування Дня Біблії.

Теги: