Православні козаки нагородили ректора Ужгородської академії УПЦ4 липня під час візиту в Хмельницьку область ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, Уповноважений Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки, професор архімандрит Віктор (Бедь) був удостоєний відзнаки Українського козацтва - козацького хреста, медалі «За розбудову Українського Козацтва», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УУБА.

Нагороду було вручено з благословення митрополита Хмельницького і Староконстантинівського Антонія Генеральним осавулом Українського козацтва, отаманом Хмельницької області та м. Хмельницького генерал-осавулом Українського козацтва Юрієм Добровольським у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Хмельницького.

Нагорда вручена за особистий вагомий внесок у дослідження, вивчення та популяризацію української історії, православно-козацької звитяги, українського патріотизму, морально-етичних засад серед молоді.

У цей же день архімандрит Віктор на запрошення ректора Хмельницького університету управління та права професора Олега Омельчука з робочим візитом відвідав цей навчальний заклад. Відбулась зустріч із представниками ректорату та професорсько-викладацького складу університету, проведено обговорення актуальних питань розвитку вищої освіти і науки, узгоджено питання освітньо-наукової співпраці та проведено ознайомчу екскурсію в музеї вишу.

За результатами зустрічі було підписано договір про освітньо-наукову співпрацю між Ужгородською українською богословською академією імені святих Кирила і Мефодія, Карпатським університетом імені Августина Волошина та Хмельницьким університетом управління та права.

Теги: