16 липня у м. Борисполі Київської області, в приміщені Бориспільської міської ради під егідою Київської обласної державної адміністрації відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Хрещення Київської Руси-України – фундамент духовного розвитку української культури», присвячена 1025-ій річниці Хрещення Київської Руси. На конференції була нагороджені священнослужителі УПЦ Київського Патріархату, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

У конференції взяли участь Бориспільський міський голова Федорчук А.С., заступник голови Київської облдержадміністрації Подашевська Т.Л., представники Національної академії наук України та Інституту філософії імені Григорія Сковороди, представники різних релігійних організацій.

Від Української Православної Церкви Київського Патріархату участь у конференції взяла група духовенства і мирян на чолі з керуючим справами Київської Патріархії єпископом Вишгородським Агапітом. Від імені Предстоятеля УПЦ КП владика Агапіт зачитав організаторам та учасникам конференції вітальне слово.

З нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Русі та за сумлінну пастирську працю Почесними грамотами Київської обласної державної адміністрації були нагороджені священнослужителі УПЦ КП - протоієрей Михаїл Лесюк, протоієрей Миколай Кравчук та протоієрей Михаїл Ткач.

Теги: