У суботу, 20 липня, до 1025-річчя хрещення Київської Русі на Співочому полі в Києві (Печерський ландшафтний парк) відбудеться Фестиваль духовної християнської музики та співу, в якому візьмуть участь музичні колективи різних християнських конфесій, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт п’ятидесятників України.

На запрошення департаменту культури Київської міської державної адміністрації  участь у цьому музичному святі візьме Київський чоловічий камерний хор Церкви християн віри євангельської України.

Цей колектив був створений у 2006 році з ініціативи старшого пресвітера церков християн віри євангельської Київської області Олександра Озеруги, який і сам є учасником колективу. Всі 22 співаки є служителями церков: пасторами, дияконами чи проповідниками.

Репертуар хору, який складається переважно з творів слов’янських композиторів, вдало включає в себе і найяскравіші зразки духовної музики інших народів, наприклад єврейські та латиноамериканські. Диригент Віктор Олійник постійно представляє колективу широку палітру творів для спільного прослуховування та, якщо уподобають, вивчення.

«Нас всіх єднає одна проста риса: ми всі любимо Бога, Його Церкву та Його музику!» - говорить ідейний натхненник хору єпископ Олександр Озеруга. «В рік святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі ми з радістю дякуємо Богові за Його Слово та віру євангельську передану нам попередниками.»

Теги: