В УГКЦ соборно відзначили день пам’яті рівноапостольного князя Володимира 28 липня в Українській Греко-Католицькій Церкві соборно відзначили день пам’яті рівноапостольного князя Володимира. Архиєрейську літургію в Патріаршому соборі Воскресіння в Києві очолив глава УГКЦ блаженніший Святослав (Шевчук). З главою УГКЦ на літургії співслужили єпископи з різних регіонів країни, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

«Сьогодні тут, біля підніжжя Патріаршого собору Воскресіння Христового, який готують до освячення, хочу подякувати Господу Богу за дар віри через життя, служіння і подвиг рівноапостольного великого князя Володимира», – сказав до вірних блаженніший Святослав під час проповіді.

Він зауважив, що кожен християнський народ має того першого – апостола чи рівноапостольного проповідника, який приніс світло Христової віри цьому народові і цій землі. «Ми, українці, маємо свого рівноапостольного князя Володимира, пам'ять якого сьогодні хочемо урочисто вшанувати, зокрема цією урочистою соборною Архиєрейською Літургією», – додав Предстоятель Церкви.

 В УГКЦ соборно відзначили день пам’яті рівноапостольного князя Володимира «Божественна любов окрилила людський дух людей і через розвиток культури, мистецтва та освіти піднесла до вершини європейської цивілізації. Саме сила любові й поклоніння цьому Богові, який є любов, з різних племен створила наймогутнішу державу на Сході Європи того часу. Саме сила любові стала духовною революцією, преображенням його людей і відкрила їм дорогу до Царства Небесного», – сказав Святослав.

Він звернув увагу на те, що й сьогодні ми часто бачимо на тих самих пагорбах Володимирового града поклоніння культу сили. «Хтось думає, що брутальна, зокрема фізична сила, може бути засобом вирішення суспільних проблем, що силою можна добитися єдності нашого народу й нашої держави чи завоювати повагу своїх сусідів. Хтось думає, що силою можна розв’язати свої сімейні проблеми, тому так часто насилля процвітає в українських родинах», – резюмувал очільник греко-католиків.

Він закликає, що кожен «слідом за князем Володимиром, має в собі перемогти поганина, відмовитися від темного культу, який часом тишком-нишком маємо спокусу наслідувати, і разом з князем Володимиром обновити свою віру в Бога, який є любов».

Блаженніший Святослав також закликав просити, щоб князь Володимир, який стоїть перед Божественним престолом, молився за Україну, за державу, за суспільство, за Церкву. «Просімо, щоб приклад рівноапостольного князя Володимира став прикладом для наслідування справжніх християн в Україні сьогодні. Тоді ми зможемо з вами пережити цю духовну революцію, переображення суспільства, яке свого часу пережив князь Володимир і його країна», – наголосив клава УГКЦ.

Теги: