29 липня глава УПЦ митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі у Феофанії зустрівся з Патріархом Болгарським Неофітом, що прибув до Києва для участі у святкуванні 1025-річчя Хрещення Русі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

У ході спілкування сторони розповіли про життя двох Церков на сучасному етапі. Болгарський Патріарх поділився враженнями від святкування 1025 річчя Хрещення Київської Русі, а також розповів про відвідання святинь Української Православної Церкви.

Патріах Неофіт пригадав, як навчався у Московських духовних школах за часів ректорства владики Володимира та спілкування за часів перебування митрополита на Ростовській кафедрі.

Блаженніший Володимир побажав Патріарху Неофіту Божої допомоги у новому відповідальному служінні Первоієрарха Болгарської Церкви та попросив молитов за Україну.

На зустрічі були присутні керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній, митрополит Ловчанський Гавриїл, єпископ Новокаховський і Генічеський Філарет, який супроводжує делегацію Болгарської Православної Церкви.

Теги: