3 вересня у Львові відкриють та освятять новий академічний корпус на території університетського містечка Українського католицького університету (вул. Стрийська, 29), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Це друга будівля комплексу, яку відкривають після Колегіуму імені Патріарха Йосифа Сліпого. «Цією подією ми розпочинаємо відзначення 50-ліття заснування Українського католицького університету Блаженнішим Патріархом Йосифом (Сліпим) 1963 року в Римі», – зазначив єпарх Паризької єпархії УГКЦ, ректор УКУ владика Борис (Ґудзяк).

За словами проректора Університету о. д-ра Богдана Праха, у новий академічний корпус частково перенесуть навчальний процес УКУ, зокрема гуманітарного факультету, кафедри якого відтепер функціонуватимуть на вул. Стрийська, 29. «Також там будуть інші підрозділи – частина навчального процесу Львівської бізнес-школи (LvBS), Інститут лідерства та управління та інші. Новий академічний будинок  – ще один крок до нашої мети, якої ми хочемо досягнути у першому етапі будівництва, – створити відкритий осередок для міста», – пояснює проректор.

В академічному корпусі навчатимуться учасники нової програми магістерського рівня з управління технологіями – MS in Technology Management LvBS. Тут також буде розташована «Лабораторія ідей» Львівської бізнес-школи. Керівник LvBS Софія Опацька вважає, що академічний корпус стане відкритим простором для спілкування та зустрічей: «Тут перетинатимуться досвіди, парадигми, програми, світогляди. Саме такі перетини є ключем до інновацій, яких так бракує українському суспільству», – вважає вона.

На думку проректора УКУ о. д-ра Богдана Праха, відкриваючи новий корпус, Університет запроваджує зміну підходів до навчання в цілому: «Розширюється діапазон та географія наших лекцій. Цей будинок має інтегрувати студентів, які будуть навчатися на стаціонарних програмах та учасників інших програм. Для нас дуже важливо, щоб усі відчули цілісний процес навчання і виховання, який втілюється у цих двох будівлях – Колегіумі та новому академічному корпусі. Окрім того, тут відбуватиметься інтенсивний науковий процес. Ми сподіваємося на ефективну співпрацю з Академією наук України, будівля якої – поряд» .

Передбачається, що у першій фазі будівництва, яка триватиме до 2015 року, окрім Колегіуму та багатофункційного академічного будинку, постануть ще дві споруди:  головний університетський храм разом із пасторальним центром та сучасний бібліотечно-інформаційний комплекс. Таким чином, в університетському містечку УКУ цілісно втіляться три духовні динаміки життя Університету – свідчення, служіння та спілкування.

Теги: