В УКУ нові ректор і президент, а в «Церковній православній газеті» УПЦ - головний редакторНа вересневих урочистостях з нагоди 50-ліття Українського католицького університету та відкриття інноваційного академічного корпусу оголошено про нове керівництво університету. А в УПЦ у ці дні призначили нового головного редактора «Церковної православної газети», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на ЗІК і сайт УПЦ.

На початку вересня оголошено декрет, яким на підставі статуту Українського католицького університету владику Бориса (Ґудзяка) призначено президентом УКУ. Іншим декретом великий канцлер УКУ, глава УГКЦ Святослав (Шевчук) призначив ректором УКУ отця-доктора Богдана Праха, який до того був проректором із зовнішніх зв’язків.

Глава УГКЦ назвав УКУ "дітищем патріарха Йосифа Сліпого", яке "є благословенням для нашої Церкви".

В іншій конфесії - УПЦ (МП) - указом митрополита Київського і всієї України Володимира клірик Київської єпархії протоієрей Владислав Софійчук призначений головним редактором офіційного друкованого видання Української Православної Церкви «Церковна православна газета».


Після загибелі у серпні цього року попереднього головного редактора видання - архімандрита Лонгіна (Чернухи) - ця посада залишалася вакантною.


Протоієрей Владислав Софійчук народився у 1968 р. в м. Чернівці. Закінчив Харківський інститут радіоелектроніки, Київські духовні семінарію і кадемію. Настоятель Макаріївського храму Києва, співзасновник й заступник голови Всеукраїнського православного педагогічного товариства. Працював у журналі „Православний вісник” і „Православній газеті”.

Теги: