Цими днями вийшов з друку “Тлумачний словник термінів канонічного права”, який уклав суддя Церковного трибуналу Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Олег Хортик. У ньому представлено всі найпоширеніші терміни, прийняті у церковному праві та документації, охарактеризовано лексеми, які трапляються у фаховій літературі чи публікаціях з церковного права і суміжних з ним за тематикою, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

У виданні опрацьовано всі основні поняття, вживані Католицькою (Східною і Західною) і частково Православною Церквою. Також наявні поняття, які використовувалися або використовуються в історичній та сучасній практиці Української Греко-Католицької Церкви.

Словник можна вважати практичним посібником для студентів, які вивчають канонічне право, осіб, які цікавляться ним, а також вірних. Допоможе ознайомитися з термінолексемами, що побутують у практиці Церкви, пізнати та зрозуміти їхній зміст. Обсяг словника – 215 сторінок.

Рецензували видання єпископ Софрон (Мудрий), доктор канонічного права, професор Івано-Франківської теологічної академії, та ієромонах Теодор Мартинюк, ігумен, доктор канонічного права, викладач Папського східного інституту (Рим, Італія).

Олег Хортик народився в 1975 р. на Тернопільщині; доктор канонічного права, священик Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Закінчив Люблінський католицький університет (Польща). Викладач канонічного права Тернопільської вищої духовної семінарії, суддя трибуналу Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, промотор справедливості Трибуналу Верховного Архиєпископа УГКЦ. Автор низки статей з канонічного права, друкувався в наукових журналах України та Польщі; спеціалізується в ієрархічному устрої Східних Католицьких Церков.

З питань придбання словника можна звертатись за електронною адресою автора: ohortyk@ukr.net (ціна книги – 35 гривень).

Теги: