Мусульмани прийшли на допомогу постраждалим від повені одеситамВелика кількість людей нещодавно затоплених районів Одеської області опинилися в ситуації, коли будь-яка допомога буде корисною. Одеські мусульмани не змогли залишитися осторонь і вжили заходів для допомоги постраждалим сусідам, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Іslam.in.ua.

У жовтні представники громадської організації «Аль-Масар» передали гуманітарну допомогу представникам Арцизької районної державної адміністрації (Одеська область) для подальшого її розподілу серед постраждалих від повені.

Два тижні мусульмани Одеси та області збирали чоловічий, жіночий та дитячий одяг, взуття. Крім того, небайдужі віруючі приносили закуплені для постраждалих співгромадян продукти: продукти харчування тривалого зберігання. За два тижні мусульмани зібрали більше 100 великих мішків одягу.

Нагадаємо, що внаслідок сильних опадів було підтоплено 449 приватних житлових будинків у населених пунктах Березино, Веселий Кут, Перемога, Червоне і Тарутине, зруйновано 91 будинок, ще 85 житлових споруд знаходяться під загрозою обвалення. Причиною цього стали тривалі зливи і ураган. Рятувальники евакуювали з підтоплених приватних житлових будинків близько 1000 осіб, яких тимчасово розмістили в приміщеннях сільських рад та у будинках культури.

Теги: