5-6 жовтня у місті Гіжицьку (Республіка Польща) проходили міжнародні концерти духовної музики, у яких традиційно взяв участь хор духовенства Дубенського благочиння Рівненської єпархії УПЦ КП під керівництвом заслуженого працівника культури України Олега Кривенчука, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Делегацію дубенських священиків очолили архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, голова Управління зовнішніх церковних зв’язків, та архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, секретар Священного Синоду.

Дана поїздка відбулась завдяки сприянню влади міста Дубно та особисто міського голови Василя Антонюка.

Організатором заходу був Мазурський відділ Об’єднання українців у Польщі, а Венгожевський деканат забезпечив прийом на високому рівні учасників фестивалю.

Перебування української делегації проходило у дуже щільному графіку - виступи чергувалися зустрічами з громадою українців та мешканцями міста і околиць.

У перший день хор дубенського духовенства взяв участь у концерті в храмі Святої Тройці міста Гіжицька. Наступного дня хор виступив у костелі м. Вількас, згодом делегація на чолі з владиками відвідали громаду Святої Тройці Гіжицька, де були присутні на богослужінні. Наприкінці літургії архієпископ Євстратій звернувся до присутніх з повчальним словом.

У костелі святого Казимира також відбувся гала-концерт за участі хору духовенства Дубенського благочиння, молодіжного хору з Перемишля, вчительського камерного хору з Гіжицька, молодіжного хору церкви свт. Василія Великого м. Київ, xору ,,Вітчизна” римсько-католицького костелу м. Венгожева, хору «Камертон» Мазурського відділу ОУП, хору «Модерато» Венгожевського центру культури, камерного чоловічого хору з Калінінграду (Росія), камерного хору «Боян Дрогобицький» та хору Дрогобицької духовної семінарії «Оранта».

Після виконання канту «Через поле широкеє…» (соліст прот. Андрій Коновал) зал стоячи аплодував колективу дубенських священнослужителів.

Після концерту відбувся урочистий прийом, на якому були присутні усі учасники фестивалю та його організатори, а також почесні гості - посол сейму Мирон Сич, бурмістр м. Гіжицько Іоланта Петровци, заступник міського голови м. Дубно Руслан Мосійчук, голова об'єднання Українців у Польщі Петро Тима, представники влади воєводства, міста й повіту та інші високоповажні особи.

Також делегація УПЦ КП провела зустріч у мерії міста з пані бурмістр Іолантою Петровци, старостою повіту та іншими посадовцями міста й району.

Теги: