В Корані людина покликана до допомоги багатьом нужденним, в числі яких сироти. У кожному кварталі року в Ісламському культурному центрі Сімферополя проходить видача посібників для дітей-сиріт, позбавлених батьківської опіки внаслідок різних життєвих обставин, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Іslam.in.ua.

Долею сиріт опікується ВАГО «Альраід». Опікуни приїжджають з усіх куточків Криму, щоб отримати грошову допомогу для полегшення свого тягаря виховання і забезпечення сироти.

У цьому кварталі виплата допомоги більш ніж 2000 сиротам супроводжувалася роздачею щоденників і зошитів з ісламським дизайном, надрукованих ВАГО «Альраід» до початку осені; сезонного одягу, брошурок про обмивання і здійснення молитви. Для сиріт також влаштували різноманітні конкурси. Юні мусульмани змагалися в красивому і правильному читанні Корану, брали участь в інтелектуальних і спортивних іграх.

Захід є частиною масштабної роботи, яку проводить асоціація «Альраід» з метою добору спонсорів для надання допомоги кримським малозабезпеченим сім'ям і дітям-сиротам через громадські і благодійні фонди.

Зараз під опікою асоціації перебувають 2300 сиріт; ця цифра щорічно зростає на 100. Для добору спонсора з метою надання допомоги опікуни сироти подають до асоціації встановлений пакет документів і очікують моменту, коли для цієї дитини знайдеться спонсор в одній з мусульманських країн. Щоправда, відповідь може бути і негативною, про що всі опікуни повідомляються заздалегідь.

Окрім матеріальної, ВАГО «Альраід» надає й інші види допомоги дітям-сиротам: запрошує їх на пізнавальні й оздоровчі екскурсії, організовує і проводить літні молодіжні табори, урочисті святкові концерти і багато інших заходів.

Теги: